FeliCom

WEBDESIGN

 

 

 

Leer een website bouwen zonder programmeerkennis in 6 lessen.
Klassikaal in groepsverband of individueel.

Je kunt natuurlijk een boek kopen over webdesign en zelf aan de slag gaan, maar die boeken beschrijven het bouwen van een website aan de hand van een voorbeeld website. In dat geval is de inrichting ook gebaseerd op die voorbeeld website. Elke website is uniek en dus moet je goed nadenken hoe de inrichting van je website moet zijn. Cursusboeken gaan meestal uit van de techniek en dat is niet voldoende. Het gaat ook om de content, het gebruikersgemak, de (menu)structuur en uiteindelijk de vindbaarheid door zoekmachines. Maak je daarbij een verkeerde start ( en die kans is groot als je zelfstandig van uit een cursusboek een website probeert te maken) dan kan dat je in een later stadium opbreken.

Maak dus direct een goede start en maak relatief snel een eigen website door het volgen van onze cursus "Leer een website bouwen Plus".

Wat maakt de cursus  "Leer een website bouwen Plus" van FeliCom uniek?

In onze cursus besteden wij natuurlijk aandacht aan de techniek.(Straks lees je daar meer over) Maar daarnaast verdiepen wij ons in: Wat wil je bereiken met je website? Welke teksten heb je daarvoor nodig, welke afbeeldingen en eventuele video's horen daarbij? Wat is de beste menu-structuur voor een goede vindbaarheid en hoe optimaliseer je je website voor zoekmachines.
Daarom besteden wij 3 lessen van 2 uur aan de techniek en in de andere 3 lessen van 2 uur ga je onder persoonlijke begeleiding de basis voor je eigen website bouwen. Na les 4 en 5 krijg je tevens huiswerk mee om in de daarop volgende les meteen een sprong voorwaarts te kunnen maken.

Computers zijn aanwezig.  Een domeinnaam en een hostingabonnement heb je tijdens de cursus nog niet nodig. Daar wordt voor gezorgd.

Welke techniek wordt gebruikt?

Leer een website bouwenWij maken in de cursus gebruik van het opensource Content Management System JOOMLA. Om een website te bouwen met dit CMS heb je geen programmeerkennis nodig. Joomla is een van de grootste opensource content management systemen in de wereld met onnoemelijk veel uitbreidingsmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor elke toepassing, zowel klein als groot.

Wij lazen ergens de onderstaande overeenkomst tussen een Ikea kast en een Joomla website:

Heb je wel eens een IKEA kast in elkaar gezet? Het bouwen van een Joomla website kun je daarmee vergelijken. Net zoals je daar geen timmerman voor hoeft te zijn, hoef je ook geen programmeur te zijn om een Joomla website te bouwen. Wel zul je zelf de onderdelen in elkaar moeten zetten.

De voordelen van Joomla zijn de gebruikersvriendelijkheid, de snelheid om een website op te zetten.


Cursusinformatie:

Duur: 6 lessen van 2 uur
Prijs klassikaal: (Minimaal 5 deelnemers) € 129,00 p.p.

Deze cursus wordt gegeven bij Cultureel Centrum IdeaCultuur te Soest en start in september 2018 of januari 2019.

Meer informatie en inschrijven doe je hier?

Contact
Neem gerust even contact met mij op. Ik informeer je graag.

Neem vrijblijvend contact op